Canionul, una din minunile Braşovul a fost aproape un an în reabilitate. 300.000 de lei au fost investiţie pentru modenizări şi siguranţa turiştilor.
Canionul adăposteşte şapte cascade superbe într-un peisaj de vis. Scările de metal au fost securizate, iar pasajele au fost refăcute. „Am găsit această soluţie ca împreună cu Regia Pădurilor Săcele, care are în administrare întreg fondul silvic al Săcelelui, să ne apucăm de această lucrare, fapt pentru care am făcut această lucrare şi suntem gata astăzi cu ea”, a declarat Radu Florea Nistor, primarul din Săcele. Oficialităţile locale anunţă noi investiţii în această zonă, printre care şi o tiroliană cu o lungime de 2 km, care se doreşte a fi cea mai lungă din ţară
Canionul Şapte Scări este un defileu săpat în calcar situat în masivul Piatra Mare. Lungimea canionului este de 160 de metri cu o diferenţă de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 948 de metri. Defileul este format din şapte trepte cu înalţimi între 2,5 şi 15 metri, care dau îi dau numele şi care se transformă în cascade când volumul de apă pârâului Şapte Scări creşte.
Traseul poate fi parcurs cu ajutorul unor scări, nefiind nevoie de echipament specializat. Accesul principal se face dinspre localitatea Timişul de Sus şi Dâmbul Morii, de pe Drumul Naţional 1 (traseu banda galbenă), în aproximativ o oră de mers.
Peisajul de la Şapte Scări este unul superb. Cascadele sunt extrem de spectaculoase, iar odată parcurse cele şapte trepte, turiştii care au condiţie fizică pot urca pe vârful Piatra Mare. Drumul durează între două şi trei ore.