Cea mai mare unitate medicală din Ialomiţa şi-a deschis recent o fabrică de pâine. «Brutăria» funcţionează în bucătăria Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia şi va produce pâine pentru bolnavii internaţi. Iniţiativa conducerii unităţii are în plan reducerea costurilor pe care le implica achiziţionarea alimentului de bază.
Campanie de reducere a costurilor
Unitatea medicală de la Slobozia a beneficiat de sprijinul mai multor sponsori care au oferit cantitatea de peste 60 de tone de grâu Asociaţiei «Ajutor pentru Sănătate», care funcţionează în incinta spitalului.
O bună parte din respectiva cantitate a fost transformată în făină, materia primă necesară preparării pâinii. Cu o investiţie minimă, au fost achiziţionate un malaxor şi un cuptor, maşini amplasate în bucătăria Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia.
Astfel, bucătarii de aici prepară şi pâine pentru bolnavi. Decizia a fost luată ca urmare a reducerii costurilor pe care Spitalul Slobozia le suporta pentru achiziţionarea alimentului de bază.
Un calcul simplu arată faptul că unitatea medicală cheltuia suma de 160000 de lei pe an pentru achiziţionarea pâinii. „Este un aspect benefic pentru că astfel reducem cheltuielile. Noi, Asociaţia, ne implicăm să sprijinim spitalul pentru a reduce costurile, mai ales în ceea ce priveşte hrana bolnavilor!“ a declarat preşedintele Asociaţiei «Ajutor pentru Sănătate», pentru site-ul de ştiri independentoline.ro.
1600 de chifle pe zi
Cu ajutorul utilajelor achiziţionate, bucătarii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia prepară zilnic 1600 de chifle.
Acestea sunt împărţite exclusiv bolnavilor care sunt internaţi pe cele 8 secţii ale unităţii medicale. Fiecare dintre pacienţi primeşte o chiflă dimineaţa, două la prânz şi una seara.
«Brutăria» de la spital a intr