Ionuţ Popescu, care a ocupat funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Fondului de Contragarantare din 2009, anul înfiinţării, şi până în aprilie 2013, a obţinut remuneraţii de 1,847 milioane lei, potrivit raportului Corpului de Control al primului ministru. Aceasta a fost o mişcare inteligentă. Bănuim că salariul de ziarist la revista Capital nu s-ar fi ridicat niciodată la acest nivel, deşi probabil că stresul ar fi fost egal.
Ionuţ Popescu şi-a făcut cariera politică remarcată pentru faptul că, după ce s-a metamorfozat în laboratorul PDL, drept ministru de finanţe (care avea nevoie de asistenţă de specialitate ca să răspundă în emisiunile televizate pe probleme concrete ale ministerului), a inventat fondul de investiţii Fondul Proprietatea sub pretextul că-i despăgubeşte pe cei spoliaţi de comunism. Această invenţie i-a adus alţi bani frumoşi. Îl invidiem.
Raportul Corpului de Control al lui Victor Ponta mai arată că doi dintre membrii Consiliului, Aurel Şarament, care este şi preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), şi Lucian Cojocaru, câte 474.729 lei, potrivit raportului Corpului de Control al primului ministru.
Fondul Român de Contragarantare a cheltuit aproape 14 milioane lei cu remuneraţiile membrilor Directoratului şi ai Consiliului de supraveghere şi cu primele acordate personalului pentru realizări profesionale deosebite, între 2009 şi 31 august 2013, se arată în Raport. Din această sumă, 4,626 milioane lei au fost plătite membrilor Consiliului de Supraveghere, 7,986 milioane lei membrilor directoratului, în timp ce 1,331 milioane lei au reprezentat prime pentru angajaţi, conform raportului.
Preşedintele Directoratului FRC, Ioan Hidegcuti, a încasat 2,878 milioane lei, în perioada analizată, iar ceilalţi doi membri, Elena Kleininger şi Vasile Coman, 2