Celebrul star din "Terminator” va avea un muzeu în inima Banatului, la Anina. Actorul şi politicianul de origine austriacă, a cărui carieră s-a construit magistral la Hollywood, a promis să vină în România pentru a participa la festivitatea de deschidere.
Cum s-a ajuns însă ca Arnold Schwarzenegger să aibă un muzeu care să îl celebreze tocmai în ţara noastră? Fraţii Ionel şi Mihai Creiniceanu şi Kurt Marnul, primul antrenor de culturism al vedetei, au gândit acest proiect încă din anul 2009, pentru că, motivează ei, Arnold şi locuitorii Aninei au strămoşi comuni.
Dar s-o luăm pe rând. Arnold s-a născut în Thal, un sătuc din apropiere de capitala regiunii austriece Styria, Graz. La 14 ani, a început să se antreneze intens cu Kurt Marnul, iar la 17 ani deja intra în competiţiile de culturism. La 20 de ani devine cel mai tânăr câştogător al titlului Mr. Universe din istoria culturismului. Pasiunea lui pentru acest "sport al muşchilor” s-a împletit cu pasiunea pentru cinematografie, împărţindu-şi timpul între sala de forţă şi sala de cinema. Până la urmă, întreaga sa viaţă a stat sub semnul acestor două componente, cărora li s-a adăugat politica, impulsionată şi de căsătoria sa cu o tânără din familia Kennedy (cea care a dat Americii un preşedinte.
Acum, să vedem şi care este istoria Aninei. Loclaitatea a fost fondată în secolul al XVIII-lea, de către mai multe familii de austrieci, trimise din Styria, să colonizeze Banatul. Numele nemţesc al Aninei este, de altfel, Steierdorf, ceea ce ar însemnat "satul celor originari din Styria”. Oraşul a devenit important pentru imperiul austriac datorită zăcămintelor de cărbuni de aici. Punând alături istoria lui Arnold şi pe cea a propriului oraş, oamenii din Anina sunt convinşi că strămoşii actorului se numără printre fondatorii oraşului.
Chiar şi aşa, înfiinţarea Muzeului Arnold Schwarz