Numărul tinerilor străini care vin să studieze în Craiova creşte de la an la an. Preferă să vină la studii în Bănie fie pentru că aici primesc bursă, fie pentru că vor să termine facultatea într-o ţară din Uniunea Europeană. Cei mai mulţi vin să studieze la Facultatea de Medicină şi Farmacie. Chiar dacă sunt mulţumiţi de sistemul de învățământ de la noi și nu regretă anii studenției petrecuți aici, studenții străini vor să se întoarcă în țările natale după terminarea studiilor.
Universitatea din Craiova are înscrişi 359 de studenţi străini, dintre care 70 în anul pregătitor, fiind cea mai mare creştere înregistrată din 2006 până în prezent. Pe lângă aceştia, sunt 406 studenţi străini la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova. Am vrut să aflăm părerile studenţilor străini despre Craiova, dar şi despre sistemul de învătământ de la noi şi am discutat cu câţiva dintre ei.
Amir Alhen este student în anul I la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova. A venit din Israel să înveţe în Craiova pentru că părinții lui au studiat tot în România şi consideră că facultatea de medicină din Craiova are rezultate foarte bune. Tânărul spune că nu a avut probleme de adaptare, dar că unii studenţi de aici au o imagine nu tocmai bună despre arabi şi uneori s-a lovit de aceste stereotipii.
Amir vorbeşte şi despre diferenţele care există între oraşul său natal şi Craiova: „În orașul în care eu m-am născut oamenii duc un trai mai modern, mai liniștit şi sunt mai calmi. Nu trăiesc atât de mult cu grija zilei de mâine. În Craiova, nu îmi place că este mizerie pe stradă, că sunt foarte mulţi câini pe stradă şi aurolaci. La noi nu există aşa ceva. Oraşul este mult mai dezvoltat şi nu există atâta sărăcie“.
Cu privire la sistemul de învățământ românesc, studentul israelian declară că acesta ar trebui să se modernizeze: „La noi, studenţii vin la facult