Aproximativ 6.500 de persoane din judeţ au fost angajate de la începutul acestui an, în urma serviciilor de mediere, bursei locurilor de muncă şi cursurilor de formare profesională organizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt.
Persoanele care nu au o calificare sau sunt calificate într-o meserie ce nu mai are căutare pe piaţa muncii pot urma cursurile de calificare şi recalificare organizate de Centrul de Formare Profesională, din cadrul AJOFM, cursuri gratuite pentru şomeri.
La cursurile organizate în acest an au participat sute de olteni. Acestea au oferit posibilitatea cursanţilor să se califice în diverse meserii. Pentru a ajuta şomerii să găsească o slujbă, au fost organizate 25 de cursuri de calificare şi recalificare, cele mai căutate fiind cele de limba engleză, inspector de resurse umane, barman, lucrător în structuri pentru construcţii, operator calculator, coafor, manichiură, pedichiură, lucrător în comerţ şi lucrător în creşterea animalelor.
Potrivit purtătorului de cuvânt al AJOFM Olt, Elena Iordache, de la începutul acestui an, au fost încadrate în muncă 6.481 persoane, mai puţin cu 200 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cu toate acestea, la sfârşitul lunii septembrie, în evidenţele AJOFM Olt erau înregistraţi un număr total de 11.153 şomeri, ceea ce corespunde unei rate a şomajului de 6,39%.
Din totalul de 11.153 şomeri înregistraţi (din care 4.332 sunt femei), 4.320 sunt şomeri indemnizaţi, iar 6.833 sunt şomeri neindemnizaţi. De departe, municipiul Slatina deţine recordul negativ cu 5.115 şomeri înregistraţi, din care 2.256 şomeri indemnizaţi, urmat de Caracal, cu 2.195 de şomeri, Corabia - 1.697 şomeri, Balş - 1.337 şi Drăgăneşti, cu 827 de şomeri.
Cinci cursuri pentru şomerii olteni, în luna noiembrie
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Mu