News Aţi calculat vreodată câţi bani ne înghit lunar băncile pentru cardurile pe care ne intră salariile şi ne facem cumpărăturile? Bancherul.ro a făcut asta pentru voi.
Rezultatul? În fiecare lună plătim între 7 lei şi aproape 40 de lei pentru comisioanele bancare. Cel mai ieftin card de debit este cel oferit de ING Bank. În suma lunară de 7,5 lei intră comisionul de emitere şi de administrare a cardului, comisioanele percepute pentru retrageri de până la 1.000 de lei de la bancomatele proprii sau ale altor banci din ţară, precum şi pentru vizualizarea sumelor din cont. Pentru aceleasi servicii, cei care detin carduri la BCR sau la banca Italo Romena platesc comisioane chiar şi de 5 ori mai mari, între 32 lei şi 40 de lei. Potrivit analizei bancherul.ro, printre cele mai ieftine carduri de debit sunt cele emise de Volksbank, Banca Transilvania şi Raiffeisen, unde sumele lunare nu depăşesc 10 lei lunar. La polul opus, băncile care practică comisioane mai mari sunt BRD, UniCredit, OTP Bank, Intesa, BCR şi banca Italo Romena. Aici comisioanele percepute lunar variază între 17 şi 40 de lei. Cel mai important comision în costul total este cel de retragere a banilor de la ATM.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET
News Aţi calculat vreodată câţi bani ne înghit lunar băncile pentru cardurile pe care ne intră salariile şi ne facem cumpărăturile? Bancherul.ro a făcut asta pentru voi.
Rezultatul? În fiecare lună plătim între 7 lei şi aproape 40 de lei pentru comisioanele bancare. Cel mai ieftin card de debit este cel oferit de ING Bank. În suma lunară de 7,5 lei intră comisionul de emitere şi de administrare a cardului, comisioanele percepute pentru retrageri de până la 1.000 de lei de la bancomatele proprii sau ale altor banci din ţară, precum şi pentru vizualizarea sumelor din cont. Pentru aceleasi servicii, cei care detin