Producţia fiscalizată a crescut la făină cu peste 10% şi la pâine cu 15% după reducerea TVA la pâine de la 24% la 9%, începând cu 1 septembrie, a declarat Aurel Popescu, preşedintele patronatului Rompan. Totodată, pâinea s-a ieftinit cu mai mult de 12%. "Preţurile au scăzut cu peste 12%, că producţia fiscalizată a crescut la făină cu peste 10% şi la pâine cu 15%, iar la specialităţile de panificaţie creşterea este mai mare, ceea ce e un lucru bun pentru populaţie", a spus Popescu.
La mijlocul lunii septembrie, premierul Victor Ponta spunea că efectul scăderii TVA la pâine va fi analizat de Guvern după 6-9 luni de la introducerea măsurii. „Faptul că marii retaileri au aplicat scăderea, marii producători de asemenea, şi că există o scădere este un lucru bun. După 6-9 luni o să facem o analiză şi eu personal susţin că trebuie să fie un proiect de succes pe care putem să îl extindem şi la alte produse alimentare", a spus Ponta. Premierul a adăugat că, dacă profitul producătorilor este mai mare prin reducerea TVA, şi încasările din impozitul aplicat pe profit vor fi mai mari.
Ordonanţa de urgenţă care prevede reducerea la 9 la sută a cotei de TVA pentru livrarea de pâine, grâu şi făină a trecut de Senat, la începutul lunii octombrie.
Producţia fiscalizată a crescut la făină cu peste 10% şi la pâine cu 15% după reducerea TVA la pâine de la 24% la 9%, începând cu 1 septembrie, a declarat Aurel Popescu, preşedintele patronatului Rompan. Totodată, pâinea s-a ieftinit cu mai mult de 12%. "Preţurile au scăzut cu peste 12%, că producţia fiscalizată a crescut la făină cu peste 10% şi la pâine cu 15%, iar la specialităţile de panificaţie creşterea este mai mare, ceea ce e un lucru bun pentru populaţie", a spus Popescu.
La mijlocul lunii septembrie, premierul Victor Ponta spunea că efectul scăderii TVA la pâine va fi analizat de Guver