Amplă mişcare de forţe înainte ca ediţia a VI-a a „Festivalului Toamnei”, din Balş, să aibă loc în condiţii normale. Echipele de muncitori au lucrat zi şi noapte pentru a pune la punct centrul oraşului, loc unde s-au desfăşurat cele două seri de concerte.
Ediţia a VI-a a Festivalului Toamnei s-a desfăşurat într-un loc special amenajat atât pentru trupe, cât şi pentru comercianţii ale căror tarabe au fost aşezate printre blocuri, în imediata apropiere a platoului pe care a fost organizat evenimentul.
Deşi frigul şi-a făcut simţită prezenţa în ambele seri de festival, publicul nu a părăsit centrul oraşului până la plecarea trupelor invitate. Pavele noi, fântâni arteziene funcţionale şi frumos iluminate, spaţii verzi, stâlpi noi de iluminat impunători, toate s-au regăsit pe platoul în care a avut loc evenimentul.
Prima monografie a oraşului Balş, lansată
Vineri, în cadrul Festivalului Toamnei, a fost lansată şi prima monografie a oraşului Balş, carte care a fost realizată de profesoara de istorie Paula Bănică şi de cele două fiice ale sale, Luminiţa Vasile, profesor de istorie la Liceul Teoretic „Petre Pandrea” şi Adriana Buică, profesor de geografie în cadrul Colegiului Tehnic. Documentaţia pentru realizarea acestei monografii a oraşului a fost demarată în anul 1981, iar lucrul propriu-zis la redactarea cărţii, în anul 2011. Tipărirea acestei monografii a fost suportată în totalitate de către Primăria Balş.
„Am realizat această lucrare din suflet, cu multă dorinţă pentru a lăsa urmaşilor ceva. Suntem convinse că nu am cuprins totul despre Balş, deoarece acest lucru era imposibil, de aceea facem apel la cei interesaţi să cerceteze şi să contribuie la elaborarea acestei monografii. Am demarat documentarea pentru realizarea acestei cărţi în anul 1981, când lucram pentru diploma de gradul I în învăţământ. Mai lucrasem şi