Două zile după asasinarea în Mali a colegilor noştri, Ghislaine Dupont şi Claude Verlon, de la redacţia în limba franceză a RFI, reacţiile de indignare şi condamnare continuă să fie numeroase. Între timp, corpurile neînsufleţite ale celor doi francezi au fost aduse din regiunea Kidal, unde a avut loc crima de sâmbătă, la Bamako, capitala statului Mali, de unde se vor întoarce luni seară la Paris, unde vor avea loc autopsiile. În paralel, ancheta poliţiilor franceză şi maliană par să progreseze şi ele.
În Mali, mai exact în regiunea Kidal, unde au fost asasinaţi sâmbătă după-amiază Ghislaine Dupont şi Claude Verlon, au avut loc primele arestări. Zece suspecţi ar fi fost arestaţi, spun malienii, informaţie neconfirmată de Paris, care vorbeşte doar de "operaţiuni în curs". Operaţiuni de identificare a suspecţilor care au început încă de duminică, în particular în taberele din regiunea nord-vestică a statului Mali.
Laurent Fabius, ministrul francez de Externe, spunea luni dimineaţă că "există indicii care ne permit să mergem pe urmele asasinilor, chiar dacă pentru moment nu avem certitudini cu privire la autorii crimelor. Vom face totul pentru ca aceştia să fie găsiţi şi pedepsiţi", mai spunea şeful diplomaţiei franceze. În acest sens, anchetatori francezi pleacă luni de la Paris spre Mali, după ce justiţia franceză deschisese deja de sâmbătă o anchetă preliminară, anchetă coordonată de serviciile de contraspionaj şi antiterorism. Tristeţea, consternarea şi furia persistă la Paris şi Bamako
Emoţie mare în Mali şi în particular în capitala Bamako, unde RFI este un radio extrem de ascultat. Emisiunile de luni dimineaţă în limba franceză au fost presărate abundent cu reacţiile ascultătorilor africani, dintre care mulţi îi cunoşteau, cel puţin de pe calea undelor, pe Claude Verlon şi mai ales pe Ghislaine Dupont.
La Paris, la sediul ra