În timp ce unii pacienţii recunosc că le folosesc pentru a da atenţii medicilor, conducerea Spitalului Judeţean spune că cel mai probabil plicurile sunt folosite la corespodenţă. Cert este că plicurile au trecere, astfel că vânazătoarea le-a pus în locul cel mai vizibil de la casa de marcat.
Pe strada cu cele mai multe clinici din Cluj-Napoca este un singur magazin alimentar, de unde pacienţii îşi fac provizii. Printre alimente, ei pot cumpăra şi plicuri. Un plic costă 20 de bani. Angajaţii magazinului nu doresc să fie filmate plicurile de la casa de marcat. Unii pacienţii spun recunosc că plicurile sunt folosite pentru a oferi atenţii medicilor. Citeşte mai multe despre acest subiect AICI.
Conducerea Spitalului Judetean spune că pacienţii folosesc plicurile pentru corepondenţă.
"Nu stiam, habar n-avem ca se vand plicuri. N-am nicio explicatie legata de problema asta. Au cautare. Pentru ce ar putea fi? Odata pentru corespondenta. Mi-e greu sa comentez stirea. .. Nu stiu daca sunt folosite plicurile de pacientii nostri", a spus Monica Costin, director Spital Judetean Cluj.
Liderul sindicatului Sanitas Cluj dă vina pe guvernanţi pentru faptul că unii medici iau bani de la pacienţi.
"In mod normal nu ar trebui aceste atentii. Guvernul ar trebuie sa se ingrijeasca ca veniturile salariale in sectorul medical sa fie atractive ca sa nu se preteze unii la spagi sau sa nu migreze in alte tari unde venitul salarial e de 20-30 de ori mai mare ca in romania", a spus Stefan Roman, liderul Sanitas Cluj.
Sindicatele cer minim 6 la sută din PIB pentru sănătate.
Reporter: Alin Golban
Operator: Călin Fedeleş