Mii de oameni manifesteaza pentru comisarul hunedorean Traian Berbeceanu. Pe Internet si pe retelele de socializare, zeci de mii, sute de mii citesc si scriu despre el. Romania, ca Transilvania altadata, pare a fi o tara ocupata. Nu e clar de cine : de rusi, de americani, de crima organizata bastinasa, care a reusit sa cangreneze partidele politice, serviciile secrete, procuratura si o parte a politiei ? De ce e tinut acest om in arest si nu e cercetat in libertate ? O buna parte a populatiei e consternata. Atat de rau s-a stricat tara noastra ?
Mai intai trebuie sa spun ca sunt hunedorean (din Muntii Orastiei, de la cativa kilometri de Sarmisegetuza Regia) si ca nimic din ce se intampla in stravechiul comitat nu-mi este strain si nici indiferent. Imi asum deci „subiectivismul”, cum spuneau candva activistii in sedintele de partid. Acestea fiind zise, am urmarit si eu, odata cu toata Romania, povestea incredibila si extraordinara a superpolitistului Berbeceanu, cel devenit din „politistul anului 2007”, arestatul anului 2013. Asta desi echipa sa din Alba Iulia, BCCO (Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate), a fost apreciata la exceptional in ultimii sase ani, dupa protocoalele profesionale.
Nu a trecut neobservata si va continua sa ramana sub lupa istoria procurorului DIICOT Alba, „Nelutu” Muresan, multiplu proprietar si negociant de terenuri din postul lui de functionar al statului. E ciudat cum mii de functionari de stat in Romania vand si cumpara terenuri ! Si nici o autoritate nu se preocupa de chestiune – procurorii, de exemplu. Acest procuror „Nelutu” devine, iata, din acuzat in rapoartele lui Berbeceanu, acuzator, si e confirmat, iar asta e foarte grav si deosebit de suspect, de superiorii sai de la Bucuresti. Despre superiorii lui „Nelutu” de la DIICOT ne-au mai parvenit din timp in timp informatii ingrijoratoare, furnizate de jurnalis