Membrii consiliului de supraveghere al Transelectrica Bucureşti (TEL) ar urma să primească remuneraţii brute de minimum 47.000 de lei (10.000 de euro) pe an, însă sumele încasate pot creşte semnificativ datorită unor bonusuri determinate de atingerea unor indicatori de performanţă şi de rentabilitatea acţiunilor companiei.
Astfel, Transelectrica ar urma să fie prima companie de stat unde remuneraţiile consiliului de supraveghere vor depinde în principal de atingerea indicatorilor financiari estimaţi de conducere şi de evoluţia acţiunilor la bursă şi dividendele acordate.
Fondul Proprietatea a propus într-o AGA din luna septembrie ca o componentă variabilă a remuneraţiei membrilor consiliului de supraveghere şi a directoratului să fie legată de evoluţia acţiunilor Transelectrica la bursă, însă la acea dată discuţiile privind indemnizaţiile au fost amânate pentru luna noiembrie.
Propunerile privind indemnizaţiile prezentate în AGA din luna septembrie au fost realizate de un comitet de nominalizare şi remunerare şi prevedeau atât remuneraţiile pentru membrii consiliului de supraveghere, cât şi pentru directorat. Propunerile respective erau ca directorul general al Transelectrica şi ceilalţi trei membri ai directoratului să primească o remuneraţie anuală brută de până la 1,4 milioane lei (315.000 euro) fiecare, iar pentru membrii Consiliului de Supraveghere era stipulată o indemnizaţie brută anuală de maximum 240.000 lei (54.000 euro). Pentru stabilirea remuneraţiei conducerii Transelectrica a fost convocată o nouă AGA, miercuri, 6 noiembrie, iar propunerile privind indemnizaţiile au fost înaintate de Ministerul Finanţelor Publice şi de Fondul Proprietatea. Vechile propuneri nu mai figurează pe ordinea de zi a AGA.
Astfel, Ministerul Finanţelor Publice propune ca remuneraţia fixă a preşedintelui Cons