Sursa imagine: acum.tv.ro
Chiar daca nu intamplator Eugen Ionescu, cel mai stralucit dintre inventatorii teatrului absurdului, s-a nascut si a creat in tara noastra, cred ca s-ar impune totusi niste limite ale absurdului in Justitia din Romania. In acest context, in conditiile in care pedeapsa cu moartea a fost abolita la noi in tara in 1989, abolire consfintita de Constitutia Romaniei din 1991 si de cea din 2003, va rog sa lamuriti opinia publica nationala, dar si pe cea internationala - mai ales pe cea americana -, cum a fost posibil ca in 2013, mai precis acum trei zile, Inalta Curte de Casatie si Justitie din Romania sa mentina condamnarea la moarte a savantului american de origine romana Constantin Rauta.
Cum a fost posibila mentinerea unei asemenea sentinte - data in 1974 -, pentru ca tanarul cercetator stiintific Constantin Rauta, obligat fiind sa colaboreze cu Securitatea, a decis sa-l “tradeze” pe Ceausescu, respectiv sa nu se mai intoarca in Romania comunista, din dorinta de a face cariera stiintifica in lumea libera?
Domnule ministru, jurnalistul Andrei Badin a aratat de curand in ziarul Evenimentul zilei ca decizia din 1 noiembrie 2013 a Curtii Supreme din Romania “vine la cateva zile dupa ce la Deveselu a inceput construirea scutului antiracheta american. Un american de origine romana, dar si cu cetatenie romana, savant reputat la NASA, continua sa fie condamnat la moarte in Romania, tara aliata Statelor Unite. O decizie ilogica si, mai ales, nexecutorie. Constantin Rauta vine foarte des in Romania. O sa fie arestat si executat? In nici un caz. Sau doar un semn din partea sistemului comunist ca inca mai exista? Ironia sortii: Rauta are un rol in scutul antiamerican de la Deveselu: a fost implicat in dezvoltarea sistemului de protectie antirachete balistice (sistemul SM-3, mai cunoscut ca scutul antiracheta) sau in proiectul telescopului