Cei şase foşti comisari financiari care nu au promovat concursul recent încheiat la structurile antifraudă ar putea alege din 350 de posturi disponibile la Finanţe, în Bucureşti şi Ilfov, şi care urmează să fie publicate până la sfârşitul săptămânii sau începutul celei viitoare.
Garda Financiară nu mai există, în mod oficial, de la 1 noiembrie, structurile regionale antifraudă şi compartimentele de antifraudă fiscală de la nivelul judeţelor vor începe să funcţioneze de-abia pe la mijlocul acestei luni, dar disponibilizaţii de la Gardă, care n-au reuşit să-şi câştige un loc în noile structuri, iar în prezent sunt în corpul de rezervă al funcţionarilor publici, şi-ar putea rezolva problema locului de muncă dacă se transferă la Bucureşti sau în Ilfov.
Liderul foştilor comisari financiari, Lucian Boceanu, a declarat că au avut loc discuţii cu şefii ANAF şi s-a convenit ca prin memorandum Guvernul să pună la dispoziţia disponibilizaţilor 350 de posturi vacante la Finanţe, în segmentul de control, pentru Bucureşti şi Ilfov.
Lista acestor posturi va fi publicată, cel mai probabil, până la sfârşitul acestei săptămâni sau începutul celei viitoare, iar încadrarea se va face pe baza unui interviu, procedură similară cu cea aplicată disponibilizaţilor în urma reorganizării direcţiilor generale de finanţe publice.
Din judeţ, pentru aceste posturi s-ar putea înscrie foştii comisari financiari care nu au intrat la antifraudă: Aurel Barbu, Costică Eftinoiu, Valentin Ghercioiu, Cristian Georgescu, Octavian Giura şi Valentin Stan. Cei şase au trecut, pentru structura de antifraudă regională, respectiv compartimentul judeţean, de proba scrisă, însă nu au fost declaraţi admişi la interviu.
Fostul şef al Gărzii, Damian Tănăsescu, poate opta de asemenea pentru unul din aceste posturi, ex-comisarul-şef înscriindu-se pentru un post la Târ