Mâine, la Chişinău începe ediţia a a IV-a a Campionatului Gastronomic Internaţional. Timp de 3 zile, bucătari şi cofetari din 11 ţări îşi vor demonstra măiestria în arta culinară într-o bătălie pentru Marele premiu al evenimentului.
Scopul Campionatului constă în familiarizarea participanţilor cu bucătăriile altor popoare, creşterea competitivităţii produselor culinare autohtone şi a serviciilor prestate, dar şi sporirea prestigiului profesiei de bucătar.
În acest an, în cadrul evenimentului se vor reuni bucătari şi cofetari din 11 ţări: Rusia, Ucraina, Azerbaijan, Uzbekistan, Romania, Cipru, Croaţia, Germania, Bulgaria, Turcia şi Moldova. Cel mai bun va fi stabilit de un juriu format din 20 de specialişti şi va fi oferit la închidere, pe 8 noiembrie.
De asemenea, vor mai fi oferite premii pentru cel mai bun student bucătar al anului şi pentru cea mai bună şcoală de bucătari a anului, din Moldova.
„Tinerii bucătari şi-au manifestat activ interesul faţă de acest eveniment, ceea ce ne bucură foarte mult, deoarece punem un mare accent pe dezvoltarea tinerilor specialişti prin intermediul master- class-urilor ţinute de bucătari“, a specificat Elena Ciobanu, preşedintele Asociaţiei de Catering Culinar din Moldova.
Campionatul se va desfăşura în incinta pavilionului nr. 2 al Moldexpo, în cadrul Expoziţiei Internaţionale Specializate “Shops & Restaurants”, organizat de Ministerul Economiei, în parteneriat cu Asociaţia Culinarilor Catering Moldova.