Dan Vâlceanu, preşedintele interimar al PDL Gorj, duce o politică periculoasă pentru partid. Exclude foşti lideri, pentru motive care scârţâie. Pe Ion Fugaru că nu a plătit 12 lei cotizaţie, deşi este evident că a fost un finanţator al partidului în campaniile electorale. Pe Daviţoiu că a găzduit în restaurantul lui lansarea Fundaţiei Mişcarea Populară şi că organizaţiile pe secţii de votare de la filiala municipală au fost făcute din pix. Fostul preşedinte Ion Ruşeţ a fost trecut pe linie moartă, mai mulţi primari au rămas simpli membri de partid, pentru că ar fi jucat cu USL la parlamentare. Dacă Vâlceanu i-ar exclude pe toţi cei care îndeplinesc măcar unul dintre aceste criterii, ar rămâne fără partid.
O politică similară duce Dian Popescu la PNL Gorj. L-a lăsat pe Marcel Romanescu fără funcţia de secretar coordonator, urmează să îl lase pe Gabriel Giorgi fără mandatul de consilier municipal.
Şi PRM Gorj trece printr-un proces de separare de aripa Vadim, reprezentată în Gorj de Cătălin Bucălăete. Cel mai probabil, vor urma nişte reaşezări de trupe şi la PP-DD Gorj.
Ce urmăresc toţi aceşti lideri de partide? Vrea Dan Vâlceanu să îşi conserve postul de preşedinte şi îi exclude pe cei care i-ar putea lua cândva locul? Vrea Dian Popescu să fie unic candidat la viitorul congres?
Nu. Ceea ce încearcă toţi aceşti lideri politici este să îşi întărească partidele prin excluderea membrilor de partid care fac, în momentele cheie, politica PSD.
Când s-a pus problema excluderii lui Daviţoiu din PDL, Dan Vâlceanu a primit intervenţii telefonice pentru păstrarea acestuia doar de la pesedişti, nu de la colegii de partid. Şi Dian Popescu, atunci când i-a oferit funcţia lui Romanescu în PNL, a făcut-o la intervenţia PSD. Şi asta nu se întâmplă numai atunci când este vorba de lideri judeţeni. Atunci când partidele, altele decât PSD, încearcă să îşi