Compania americană Monsanto, cel mai mare producător de seminţe modificate genetic din lume, cu afaceri locale de 87 milioane de euro, a terminat o investiţie de 27 milioane de euro (32 mil. dolari) în staţia de procesare şi condiţionare a seminţelor pe care o deţine în localitatea Sineşti, Ialomiţa, la 30 de kilometri de Bucureşti.
Monsanto, care în România se concentrează pe afacerile cu seminţe hibrid convenţionale şi pe distribuţia de pesticide, a ajuns în unitatea de la Sineşti la investiţii de aproape 140 milioane de euro în ultimii opt ani, potrivit datelor prezentate de companie.
„Investiţia marchează, practic, dublarea capacităţii staţiei de procesare şi condiţionare a seminţelor. Vom dubla volumele în anul care urmează datorită creşterii suprafeţelor acoperite cu seminţe de porumb certificate“, a explicat pentru ZF Cosmin Chioreanu, directorul general al Monsanto, responsabil de pieţele din România, Bulgaria şi Moldova.
Staţia de la Sineşti este cea mai mare unitate de procesare a americanilor din Europa, această poziţie fiind justificată de localizarea strategică a României, în apropierea marilor pieţe ex-sovietice, dar şi prin faptul că cele 2,5 milioane de hectare însămânţate cu porumb de agricultorii locali reprezintă cea mai mare suprafaţă acoperită cu acest produs între toate cele 28 de economii din UE. „Vom putea produce 2,7 milioane de unităţi (saci de 50.000 de boabe fiecare), ceea ce înseamnă că putem livra seminţe pentru însămânţarea a circa 2 milioane de hectare“, a mai spus Chioreanu. Continuarea pe ZFCorporate
Compania americană Monsanto, cel mai mare producător de seminţe modificate genetic din lume, cu afaceri locale de 87 milioane de euro, a terminat o investiţie de 27 milioane de euro (32 mil. dolari) în staţia de procesare şi condiţionare a seminţelor pe care o deţine în localitatea