Ediţia cu numărul 21 a Festivalului Internaţional de Film de Scurt-metraj Alter-Native porneşte la drum miercuri, 6 noiembrie, locaţia gazdă a festivalului fiind Palatul Culturii cu cele două săli.
Vizitat, văzut şi ascultat
Festivalul îşi propune promovarea unor viziuni artistice specifice şi lansarea unor creaţii de un înalt nivel artistic în domeniul filmului şi este parte a şirului de evenimente culturale organizate cu ocazia împlinirii centenarului Palatului Culturii din Târgu-Mureş. “A mai trecut un an, an în care ca de obicei am încercat să aducem un program bun la Târgu-Mureş, la o nouă ediţie Alter-Native şi sper ca aprecierile publicului să confirme că am reuşit să aducem cât de cât ceva care merită să fie vizitat, văzut şi ascultat. Festivalul şi-a păstrat scheletul cu o zi de încălzire, miercuri, 6 noiembrie începând cu ora 17.00 cu programul de concurs în zilele de joi, vineri şi sâmbătă, şi cu un relaş în ziua de duminică. În programul de concurs au fost alese de către juriul de preselecţie 60 de filme. Pentru prima dată, majoritatea acestora, 27 la număr sunt filmele de animaţie. Pe lângă secţiunea de concurs avem filmele artistice de lung metraj, documantare, mult mai multe ca în anii trecuţi, în cadrul programului tradiţional One World”, a precizat Sipos Levente, directorul festivalului.
Filme de Oscar la Alter-Native
Din ediţia din acest an nu vor lipsi filmele nominalizate la Oscar, alături de alte filme premiate la festivaluri internaţionale de prestigiu. “Avem din nou trei filme artistice care au fost sau sunt propuse pentru Oscar la categoria “Cel mai bun film străin”, este vorba de filmele “Numai vântul”, care a fost propus anul trecut precum şi “Poziţia copilului” şi “Cercuri”, candidaturile României şi Serbiei la Premiul Oscar de anul viitor. Avem de asemenea o mulţime de alte filme premiate la diverse festivaluri imp