Reprezentanţii primăriilor din judeţ au discutat cu funcţionarii A.J.P.I.S. despre cazurile particulare care nu s-ar încadra, legal, pentru plata ajutorului de încălzire
Zeci de probleme au fost ridicate, ieri, de către asistenţii sociali de la câteva zeci de primări din judeţ, care au fost prezenţi la întâlnirea organizată de Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (A.J.P.I.S.) Constanţa, pe tema ajutoarelor de încălzire.
Mulţi ar spune, pe bună dreptate, că efortul depus de sute de oameni angrenaţi în procesul de acordare a ajutoarelor de încălzire este nesfârşit, iar prevederile legislative atât de întortocheate că nu le uşurează deloc munca. Oricât de multe schimbări s-ar opera la ordonanţa de urgenţă care stabileşte modalităţile de acordare a ajutoarelor, cazurile particulare aduse în discuţie de către reprezentanţii primăriilor sunt atât de complexe şi de diferite de la individ la individ, iar pârghiile de verificare destul de restrânse, încât cu siguranţă vor exista derapaje de la lege. Mai sunt şi instituţii care nu au încheiat protocoale de colaborare cu primăriile, pentru furnizarea bazelor de date cu veniturile constănţenilor, pentru a uşura munca funcţionarilor, dar şi pentru a nu-i mai plimba pe beneficiari pe la diferite ghişee, pentru tot soiul de adeverinţe.
Reprezentanţii Primăriei Constanţa spun că s-au încheiat protocoale de colaborare şi de obţinere a bazelor de date cu Casa Judeţeană de Pensii (C.J.P.) din Constanţa, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (A.J.O.F.M.), Serviciul Public de Impozite şi Taxe Locale (S.P.I.T.), Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (A.P.I.A.) Constanţa, dar nu s-a putut semna un astfel de document cu Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa, care se află în plin proces de reorganizare.
De exemplu, pentru cei care nu realizează niciun