Un nou restaurant se înfiinţează în municipiul Târgu Jiu. Este vorba de o tavernă unde se vor putea consuma mâncăruri şi băuturi numai cu specific grecesc. Investiţia aparţine unui grec, căsătorit cu o tânără din municipiu. Localul va funcţiona la parterul clubului Regal şi va fi inaugurat la sfârşitul acestei săptămâni.
Michail Mitsanis, de origine elenă, a venit în Târgu Jiu în urmă cu circa trei ani când şi-a început afacerile prin vânzarea de diverse echipamente. Acum este pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru a pune pe picioare o altă afacere, un restaurant cu specific grecesc. „Afacerea cu restaurantul am făcut-o deoarece nu am găsit mâncare diferită pe piaţa din Târgu Jiu. Restaurantul este cu specific grecesc, vom avea multe feluri de mâncare pe care le mâncăm noi în Grecia, carne pe proţap, carne la grătar pe cărbuni, multe mâncăruri gătite cu legume, cu carne şi diferite mirodenii. Vom avea şi peşte şi fructe de mare, carne de vânat şi multe gustări calde. Vom mai avea şi muzică grecească, vin grecesc, ouzo, bere şi sucuri”, a spus patronul restaurantului.
Michail Mitsanis este de părere că mâncarea pe care o va oferi clienţilor este mai sănătoasă decât mâncarea tradiţională de aici. „Este mai sănătoasă, folosim ulei de măsline peste tot, fructe de mare, peşte de mare. Preţurile vor fi pentru toată lumea, nu este restaurant pentru un anumit nivel, este pentru toată lumea. Eu voi fi bucătarul principal”, a mai spus Michail Mitsanis, precizând că îi plac foarte mult sărmăluţele gătite în stil gorjenesc.
Restaurantul va avea cel puţin 10 angajaţi
Cel care i-a oferit grecului posibilitatea de a deschide acest restaurant este viceprimarul din Târgu Jiu, Aurel Popescu, care deţinea împreună cu un alt asociat clubul Regal din municipiu, la parterul căruia va funcţiona taverna grecului. Spaţiul a fost închiriat pentru o perioadă