Odată cu închiderea definitivă şi irevocabilă a sistemului de încălzire centralizată, Primăria a decis să acorde şi ultimilor aproximativ 1.000 de foşti abonaţi ai CET ajutorul financiar pentru instalarea unei centrale de apartament ori a unui convector pe gaze. Adică 1.800 de lei în cazul celor care-şi montează centrale, respectiv 800 de lei în cazul montării unui convector.
Este de la sine înţeles că banii ar ajunge doar pentru achiziţionarea aparatului de încălzire în sine, restul - instalaţia de gaze ori cea de distribuţie din interiorul apartamentelor, inclusiv calorifere, în cazul centralelor - urmând a fi acoperit de fiecare beneficiar în parte. Oricum, banii din partea bugetului local - adică din buzunarul tuturor contribuabililor - sunt bineveniţi în cazul oricui, chiar dacă cei care s-au debranşat în anii trecuţi, de voie sau de nevoie, n-au beneficiat de niciun sprijin din partea autorităţilor locale şi poate plătesc şi acum rate pentru "luxul" de a avea asigurate apa caldă şi căldura atunci când vor sau când pot ei, nu când voia sau când putea CET-ul ori datornicii din bloc.
Şi totuşi, primarul Aurel Simionescu s-a gândit ca, de data aceasta, să nu acorde ajutorul financiar de mai sus în cazul celor cu datorii de anul trecut la plata serviciilor furnizate de CET ori chiar în cazul celor cu restanţe către bugetul local ori cu amenzi neachitate. Într-un fel, măsura este una logică, pentru că nu poţi avea pretenţia de a fi ajutat cu bani de la bugetul local, pentru a te încălzi, când tu ani de zile te-ai încălzit oricum gratis şi ai neglijat cu totul impozitele către bugetul local. Pe de altă parte, însă, nu văd ce legătură au amenzile neachitate cu încălzirea, un serviciu public pe care autorităţile au obligaţia să-l asigure.
Totuşi, revenind la problema datoriilor foştilor abonaţi ai CET, dacă Primăria ar fi fost mereu