Orezul cu lapte este unul dintre cele mai delicioase deserturi iar dacă la reţeta clasică se adaugă mai multe ingrediente de provenienţă orientală, rezultatul va fi unul extrem de savuros. Iată mai jos cum se prepară:
Ingrediente:
1/2 cana orez basmati
2 cani lapte
5-6 linguri de zahar
1/2 cana mix de stafide, migdale maruntite, nuci maruntite
2 linguri apa de trandafiri
un praf de sare
dulceata de hibiscus sau de trandafiri (nu sunt la fel dar merge foarte bine si cea de trandafiri)
Preparare:
Puneti orezul la inmuiat pentru cel putin o ora. Sfaramati apoi boabele de orez cu ajutorul degetelor. Clatiti bine orezul. Intr-o cratita puneti la fiert laptele si zaharul. Cand a inceput sa clocoteasca adaugati orezul. Lasati la foc mediu pana cand incepe sa clocoteasca din nou apoi reduceti flacara la minim si lasati orezul sa fiarba amescecand mereu. Cand orezul a fiert, adaugati mix-ul de nuci, migdale si stafide impreuna cu apa de trandafiri si amestecati ca totul sa se distribuie uniform. Opriti focul.
Transferati orezul in formele dorite si lasati-l la rece. Cand s-a racit puneti-l pe farfurie si deasupra ornati cu dulceata.
Sursă reţetă: www.saffronanddates.blogspot.ro
Orezul cu lapte este unul dintre cele mai delicioase deserturi iar dacă la reţeta clasică se adaugă mai multe ingrediente de provenienţă orientală, rezultatul va fi unul extrem de savuros. Iată mai jos cum se prepară:
Ingrediente:
1/2 cana orez basmati
2 cani lapte
5-6 linguri de zahar
1/2 cana mix de stafide, migdale maruntite, nuci maruntite
2 linguri apa de trandafiri
un praf de sare
dulceata de hibiscus sau de trandafiri (nu sunt l