Toamna, durerile de stomac sunt mai puternice ca oricând şi crizele de gastrită sau de ulcer apar mult mai des. Dacă ai observat că în această perioadă ai probleme cu stomacul, medicul Cristina Bălănescu îţi recomandă câteva remedii naturale uşor de preparat. Varză
Are proprietatea de a favoriza tranzitul intestinal, astfel că unul dintre cele mai bune remedii pentru ulcer e sucul preparat din foile exterioare şi din cotorul verzei. Acestea se mărunţesc, se pasează la blender, apoi se stoarce zeama şi se beau 100 ml de 3-4 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă, timp de o lună.
În plus, sucul de varză se poate combina cu cel de ţelină. Miere şi propolis
100 ml de alcool se amestecă cu 20 g de propolis, preparatul se încălzeşte la 40° C, după care se ţine într-o sticluţă. Dimineaţa se iau 30 de picături de tinctură dizolvate în 100 ml de lapte.
Mai mult, pentru gastrită se recomandă 50 g de miere, de 3 ori pe zi, cu circa 30 de minute înaintea meselor principale. Amestec de ceaiuri
Muşeţelul este cel mai folosit remediu împotriva oricăror neplăceri stomacale. O cană de ceai concentrat dimineaţa şi una seara, timp de o lună, pot constitui dieta potrivită.
Sunt bune şi ceaiurile preparate din 20 g gălbenele, 20 g troscot, 20 g tătăneasă sau 10 g roiniţă. O lingură din acest amestec se adaugă la o cană de apă fierbinte şi se lasă la infuzat 5 minute, după care se bea de 3 ori pe zi. Gălbenuş
Un remediu recunoscut e amestecul din 3 gălbenuşuri cu 5 linguri de miere. Se administrează dimineaţa, câte o lingură din preparat, cu 30 de minute înainte de masă. Lemn dulce
Pentru ulcer se poate face o cură de o lună cu lemn dulce. Planta are efect antiinflamator, cicatrizant şi regenerant, astfel ajutând la vindecarea leziunilor gastrice. Se recomandă infuzii zilnice dintr-o linguriţă de pulbere de rădăcină la o cană cu apă clocotită.