Săptămâna trecută, primarul Nicolae Robu se declara dezamăgit de firmele din Timişoara. Edilul susţinea că sunt doar câteva firme care sunt dispuse să se implice prin sponsorizări în activităţile municipalităţii.
La capitolul exemple pozitive se număra şi firma Perenna. Producătorul de apă minerală se află deja printre sponsorii ACS Poli, arătându-şi deschiderea şi pentru implicări în proiectele de infrastructură.
„Sunt câteva firme în Timişoara care sunt foarte săritoare şi pun umărul la orice. Alţii nu sunt preocupaţi şi e dureros pentru mine să văd că, într-un oraş cu mii de firme, numeri pe degetele unei mâini firmele care se şi implică în comunitate. O firmă modernă trebuie să-şi aducă şi o contribuţie la rezolvarea problemelor comunităţii în care funcţionează”, spunea primarul.
Întrebat dacă firmele care oferă astfel de sponsorizări nu urmăresc şi alte beneficii, mai mult sau mai puţin legale sau morale, Robu a răspuns: „Beneficiul lor ar fi de imagine. Dacă ajungem la alt gen de beneficii, nu se mai ştie cine pe cine sponsorizează. Eu nu vreau să discut altfel de beneficii, că în alte părţi se practică.”
La doar două zile după afirmaţiile primarului, viceprimarul Traian Stoia a ţinut să demonstreze că firmele care se implică în comunitate nu au parte de tratament preferenţial din partea municipalităţii. Stoia a anunţat că firma Perenna a fost somată să-şi demonteze aparatele de aer condiţionat. Termenul limită era ziua de sâmbătă, 2 noiembrie. „Vor primi amendă maximă dacă nu se conformează”, a afirmat viceprimarul, după care a adăugat: „L-am cunoscut pe patronul firmei Perenna înainte să-l cunoască domnul Robu. Îl cunosc din Caraş-Severin, de pe vrea în care, dacă îi întrebai unde lucrează, mulţi oameni ziceau «la embargou».”
Luni, 4 noiembrie, responsabilii firmei Perenna nu se conformaseră cererilor venite din partea primăriei.