Peste 16 tone de carne de pui de la Avicola Călăraşi au ajuns în judeţul Suceava, din care 12,6 tone au fost comercializate, iar 3,6 tone au fost sechestrate până când se vor finaliza analizele de laborator privind siguranţa alimentară.
Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că a dispus verificarea intrărilor de carne de pui de la Avicola Călăraşi în judeţul Suceava, fiind vizate hypermarket-urile, spitalele şi cantinele liceelor.
El a arătat că la Selgros a fost adusă o cantitate de 16.061 de kilograme de carne de pui, din care s-a comercializat o cantitate de 12.589 kilograme şi a fost sechestrată o cantitate de 3.472 kilograme. La Carrefour au ajuns 108,5 kilograme care au fost sechestrate în totalitate, iar la cantina Colegiului din Gura Humorului a intrat o cantitate de 120 de kilograme din care 23,2 kilograme a fost consumată şi 96,8 kilograme a fost sechestrată.
"În judeţ a intrat o cantitate de 16.289 kilograme de carne de pui de la Călăraşi, din care s-a comercializat 12.589 kilograme şi s-a consumat 23,2 kilograme, fiind sechestrată o cantitate de 3.677,3 kilograme", a spus prefectul.
Sinescu a arătat că se aşteaptă analizele ANSVSA şi, în funcţie de rezultatul acestora, se va lua o decizie privind cantitatea de carne de pui sechestrată.
"Este doar o măsură de prevenţie. Nu există suspiciuni asupra cărnii comercializate întrucât marfa a fost recepţionată sanitar-veterinar când a fost primită", a mai spus prefectul.
Peste 13.500 de kilograme de carne de pasăre au fost retrase în Bucureşti şi Braşov, cu ocazia verificărilor vizând lanţul de supermarket-uri Selgros, până în prezent nefiind depistate loturi infestate cu salmonella periculoasă pentru om, potrivit reprezentanţilor ANSVSA.
Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor