Ingrediente pentru 4 porţii:
500g paste farfalle, 500g creveti, curatati, 12 rosii uscate(se gasesc in magazine) si taiate fasii, 3 rosii proaspete, curatate de pielita si de seminte si taiate bucatele, 2 legaturi ruccola, 2 linguri patrunjel tocat, o lingura busuioc tocat, 1/4 cana ulei de masline, sucul de la o lamaie, sare si piper negru proaspat macinat.
Mod de preparare:
Pastele se fierb, cu 2 minute mai putin decat scrie pe pachet, in apa cu sare. Intre timp, se tin crevetii la abur, pana ce nu mai sunt translucizi, apoi intr-o tigaie, se amesteca crevetii cu rosiile proaspete si cele uscate, ruccola, patrunjel si busuioc. Cand pastele sunt fierte, se scurg bine de apa si se amesteca imediat impreuna cu crevetii. Se adauga ulei, sucul de lamaie, sare si piper si se mai tin pe foc 2 mnute.
Se amesteca foarte bine si se serveste imediat. In acest preparat se mai poate pune si putin usturoi, dupa gust.
Mai multe reţete pe www.danyelle.ro
Ingrediente pentru 4 porţii:
500g paste farfalle, 500g creveti, curatati, 12 rosii uscate(se gasesc in magazine) si taiate fasii, 3 rosii proaspete, curatate de pielita si de seminte si taiate bucatele, 2 legaturi ruccola, 2 linguri patrunjel tocat, o lingura busuioc tocat, 1/4 cana ulei de masline, sucul de la o lamaie, sare si piper negru proaspat macinat.
Mod de preparare:
Pastele se fierb, cu 2 minute mai putin decat scrie pe pachet, in apa cu sare. Intre timp, se tin crevetii la abur, pana ce nu mai sunt translucizi, apoi intr-o tigaie, se amesteca crevetii cu rosiile proaspete si cele uscate, ruccola, patrunjel si busuioc. Cand pastele sunt fierte, se scurg bine de apa si se amesteca imediat impreuna cu crevetii. Se adauga ulei, sucul de lamaie, sare si piper si se mai tin pe foc 2 mnute.