O sală dedicată geneticii va fi amenajată la Muzeul Omului din Ploieşti, unic în ţară, care a fost redeschis în luna martie a acestui an după o serie de lucrări de consolidare şi modernizare.
Şefa Muzeului Omului, care este secţie a Muzeului Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova, Corina Mihai, a declarat pentru AGERPRES că, după vernisarea sălilor de anatomie şi antropogeneză ce au fost dotate cu tehnologie modernă, au început lucrările pentru amenajarea unei săli interactive de genetică.
"Sala este deja în pregătire, am tapetat pereţii cu imagini sugestive, pe tema sălii, şi intenţionăm să fie gata până la sfârşitul anului. Aici vom avea un laborator, microscoape cu material genetic pentru vizualizare, mese interactive... Ne dorim să fie o sală interactivă, care să îi atragă pe vizitatori, aşa cum sunt şi celelalte două inaugurate în luna martie", a spus Corina Mihai.
Muzeul Omului funcţionează în Palatul Culturii din Ploieşti, clădire în care, de mai mulţi ani, se efectuează lucrări de consolidare şi restaurare.
Sălile expoziţiei permanente a acestui muzeu au fost treptat dezafectate, trei dintre ele fiind redeschise în luna martie a acestui an - Sala de anatomie, Sala de antropogeneză şi Sala media, destinată lecţiilor şi activităţilor cu elevii.
Ca element de noutate absolută pentru un muzeu din România, Sala de anatomie este dotată cu un prezentator virtual în mărime naturală care oferă informaţii de bază ale corpului uman.
Tot aici, există şi un sistem de jocuri interactive care au ca temă scheletul uman, dar şi un info-chioşc.
De la deschiderea celor trei săli şi până în prezent, muzeul a avut peste 11.000 de vizitatori dintre care aproximativ 1.600 doar în Noaptea Muzeelor.
Muzeul Omului colaborează cu peste 80 de grădiniţe şi şcoli d