Caracatiţă, sepie, creveţi, dar şi fructe de mare. De asta vor avea parte târgujienii dacă vor trece pragul singurului restaurant cu specific grecesc. Localul va fi inaugurat sâmbătă, în zona Kaufland, iar din acest moment, bucătăria cu specific mediteranean va fi la dispoziţia celor cu gusturi sofisticate. Patronul este Michail Mitsanis, un grec ce s-a stabilit în oraşul de pe Jiu după ce s-a îndrăgostit de o olteancă. Grecului i-a luat doi ani să înveţe limba noastră, însă din dragoste pentru parteneră a făcut şi acest efort. Acum, că şi-a întemeiat o familie, bărbatul vrea să dea lovitura cu meniurile tradiţionale din ţara sa, cu băuturile specifice din Grecia, dar şi cu muzica pe care odinioară se unduiau zeiţele din Olimp.
După ce şi-a găsit aleasa inimii, grecul s-a mutat definitiv aici şi a pus bazele unei afaceri, nu de alta, dar dragostea nu ţine de foame. Astfel, după ce a cutreierat restaurantele din oraşul nostru şi a constatat că la capitolul mâncare nu se găseşte altceva decât porc şi pui, originarul din ţara lui Apollo s-a hotărât să-şi deschidă propriul restaurant care se numeşte Taverna grecească „Eleanos”, în română traducându-se „Livada de măslini”.
„Noi o să avem numai specific grecesc, pe toate gusturile şi buzunarele. O să avem salate, sepie, caracatiţă, şi multe altele. Chiar eu o să fiu bucătarul, eu o să gătesc pentru clienţii mei. Sper să le placă, pentru că e mâncare sănătoasă şi bună. Mie, de aici, mi-au plăcut sarmalele, seamănă cu dolmades gialatzi din ţara mea, numai că diferă puţin, nu au ou şi sos”, a spus Michail Mitsanis, patronul grec.
Grecul promite un adevărat dezmăţ culinar. Aici urmează să se vândă miel, oaie, dar şi capră la proţap, cât şi alte bunătăţi, gătite ca pe tărâmurile mediteraneene.
Caracatiţă, sepie, creveţi, dar şi fructe de mare. De asta vor avea parte târgujienii dacă vor trece pragul sin