PS Ioachim Băcăuanul s-a întâlnit cu o delegaţie condusă de Alteţa Sa prinţul Michael de Laufenburg, pentru consultări în legătură cu salvarea clădirii în care a funcţionat Spitalul Vechi din Roman. Din delegaţie au făcut parte profesor doctor Alice Florescu-Bleotu, specialişti din Israel în renovarea şi dotarea spitalelor, coordonaţi de Daniel Spring, arhitecţi şi constructori n refacerea clădirii este estimată la peste 5 milioane de euro. Clădirea va cuprinde un centru pentru îngrijiri paliative, o şcoală de asistente medicale, un centru pentru bătrânii care au nevoie de îngrijire medicală permanentă şi un muzeu.
PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, s-a întâlnit luni, 4 noiembrie, cu o delegaţie condusă de Alteţa Sa prinţul Michael de Laufenburg, pentru consultări în legătură cu salvarea clădirii Spitalului Vechi din Roman.
Alteţa Sa prinţul Michael de Laufenburg s-a căsătorit în 1988 cu principesa Sofia, a patra fiică a regelui Mihai al României, şi este cunoscut pentru actele sale de caritate.
Din delegaţie au făcut parte profesor doctor Alice Florescu, specialişti din Israel în renovarea spitalelor şi dotarea lor cu aparatură medicală de ultimă generaţie, coordonaţi de Daniel Spring, arhitecţi şi constructori. “Ne propunem să dăm vitalitate unei clădiri istorice – Spitalul «Precista Mare» din Roman. Biserica a fost, pentru neamul românesc, şcoală, spital şi cetate. Fiindcă noi le considerăm ombilical legate, nu putem face abstracţie nici de şcoală, nici de biserică, nici de spital”, au fost cuvintele adresate Alteţei Sale de către episcopul-vicar.
Întocmirea unui proiect pentru finanţarea lucrărilor de reabilitare a imobilului şi atribuirea unei destinaţii cu caracter social sunt câteva dintre preocupările Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. De câţiva ani, Arhiepiscopia caută soluţii de pentru sa