Asigurarea banilor pentru plata salariilor profesorilor pe ultimele două luni ale acestui an rămâne, deocamdată, o incertitudine. Reprezentanţii Primăriei Braşov au avut o întâlnire cu cei ai Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov pentru a vedea care este situaţia exactă. Teoretic, doar pentru plata salariaţilor din sistemul educaţional din municipiul Braşov ar fi nevoie de 8 milioane de lei, în timp ce în proiectul de rectificare a bugetului de stat au fost prevăzut 5,77 de milioane de lei pentru întreg judeţul. Primarul George Scripcaru a precizat că, totodată, a avut unele discuţii cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor şi ai Trezoreriei pentru a vedea de unde s-ar putea lua bani pentru a se asigura aceste sume. „În momentul de faţă, lucrurile sunt în continuare neclare şi nu pot spune că situaţia s-a rezolvat decât în momentul în care o să văd negru pe alb că există aceste fonduri”, a subliniat primarul.
Acesta a precizat că nu este obligaţia municipiului Braşov, ca şi structură de buget, să plătească salariile dascălilor din veniturile proprii, ci plata acestora se face din cotele defalcate de TVA colectate pe raza judeţului Braşov. Reprezentanţii municipalităţii au depus o contestaţie cu privire la Proiectul de ordonanţă care prevede rectificarea bugetului de stat pe anul 2013 şi au cerut şi sprijinul parlamentarilor de Braşov, dar şi al sindicatelor, în vederea rezolvării situaţiei.
Totodată, edilii aşteaptă un răspuns de la Guvern şi în ceea ce priveşte alocarea sumelor necesare pentru plata indemnizaţiilor a 980 de persoane cu handicap şi a celor 320 de asistenţi a personali din municipiu, pentru care ar mai fi nevoie de 1,92 de milioane de lei.
Asigurarea banilor pentru plata salariilor profesorilor pe ultimele două luni ale acestui an rămâne, deocamdată, o incertitudine. Reprezentanţii Primăriei Braşov au avut o întâlnire cu ce