Doctorul Lidia Boje a început zilele acestea un curs de nutriţie la Reşiţa, printre alte asepecte evidenţiate intrând şi beneficiile ceaiului pentru un corp sănătos
Puţini dintre noi cunosc cu adevărat beneficiile ceaiului verde asupra sănătăţii organismului şi asupra frumuseţii tenului. Consumat zilnic ceaiul verde reduce senzaţia de foame, conferă energie şi luminozitate pielii.
Cu toţii ne dorim un trup sănătos şi armonios, iar remediile naturale ne stau la îndemână, de aceea specialiştii ne recomandă să profităm din plin de proprietăţile ceaiului verde.
Consumat după fiecare masă ajută la arderea caloriilor, fiind indicat în dietele de slăbit. Dieta cu ceai verde poate fi considerată şi o dietă de detoxifiere datorită proprietaţilor pe care ceaiul verde le are. Detoxifierea organimsului înseamnă, de fapt, eliminarea substanţelor nocive acumulate în organism şi o mai bună evoluţie a funcţiilor acestuia.
Conform unor studii realizate de cercetătorii americani, persoanele care urmează dieta cu ceai verde îşi accelerează arderea grăsimilor de pe abdomen cu aproximativ 77% mai mult decat celelalte care nu consumă acest ceai. Pe de altă parte ceaiul verde creşte imunitatea şi ajută în cazuri de balonări.
Ceaiul verde este o sursă importantă de antioxidanţi şi flavonoizi. Specialiştii susţin că dintr-o ceaşcă de ceai verde se pot obţine nu mai puţin de 125+mg de flavonoizi. Persoanele cu o dietă mai bogată în flavonoizi s-a dovedit a fi mult mai puţin expusă riscului de a dezvolta boli cardiace.
Antioxidanţii care se regăsesc în ceaiul verde sunt compuşi naturali care se regăsesc în numeroase alimente şi băuturi, cu rol important în protejarea organismului de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi în exces. Radicalii liberi sunt acele molecule instabile care atacă fiecare celulă a corpului uman, cauzând apariţia bolilor cronice. Aceşt