- Social - nr. 216 / 5 Noiembrie, 2013 Conform presedintelui Asociatiei Bucatarilor din Turism, Stefan Bercea – citat de Mediafax –, mai mult de jumatate dintre turistii romani care merg in vacanta in tara (ca-i vara, ca-i iarna) au renuntat la masa de pranz, pentru a face economii, si nu le mai comanda copiilor mancare separat, impartind-o pe a lor cu acestia. "Omul vine la hotel, are micul dejun inclus in pret, iar la pranz nu mai merge la restaurant si comanda o bere si un gratar”, spunea acesta, care adauga: "Spre deosebire de anii 2007-2008, cand aproape toti turistii erau la pranz in restaurante, acum, in 2013, mai mult de jumatate au renuntat la acest obicei, iar unii dintre ei vin la hotel cu mancarea de acasa”, mai spunea Bercea. El a mai precizat ca desi preturile in restaurantele din statiuni nu au crescut in ultimii doi ani, declinul consumului nu a reusit sa fie stopat. Drept care, daca in urma cu cativa ani un turist platea pentru o masa in statiuni in medie 50-55 de lei, acum nota de plata a scazut la 30-35 de lei. Ca urmare – adaugam noi – s-a… reabilitat batrana traista (cu mancarea de-acasa) si in… capitalism. GHEORGHE GIURGIU - Social - nr. 216 / 5 Noiembrie, 2013 Conform presedintelui Asociatiei Bucatarilor din Turism, Stefan Bercea – citat de Mediafax –, mai mult de jumatate dintre turistii romani care merg in vacanta in tara (ca-i vara, ca-i iarna) au renuntat la masa de pranz, pentru a face economii, si nu le mai comanda copiilor mancare separat, impartind-o pe a lor cu acestia. "Omul vine la hotel, are micul dejun inclus in pret, iar la pranz nu mai merge la restaurant si comanda o bere si un gratar”, spunea acesta, care adauga: "Spre deosebire de anii 2007-2008, cand aproape toti turistii erau la pranz in restaurante, acum, in 2013, mai mult de jumatate au renuntat la acest obicei, iar unii dintre ei vin la hotel cu mancarea de acasa”, mai