Cele două bucătărese de la cantina Colegiului "Constantin Brătescu" din Constanţa, unde 44 de elevi au avut simptome de toxiinfecţie alimentară, cinci ajungând la spital, după ce au mâncat la unitatea respectivă, sunt purtătoare ale stafilococului auriu, a stabilit Direcţia de Sănătate Publică.
Colegiul Naţional Pedagogic "Constantin Brătescu" a primit, marţi, rezultatele anchetei Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) în cazul a 44 de elevi care au mâncat miercurea trecută la cantina liceului, iar a doua zi au avut simptome de toxiinfecţie alimentară, cinci dintre aceştia fiind internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din municipiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Astfel, conform rezultatelor, cele două bucătărese care lucrează la cantina colegiului au fost identificate cu stafilococ auriu, în exudatul faringian şi nazal", se arată într-un comunicat al DSP Constanţa.
Cele două angajate au fost amendate cu câte 400 de lei de către Inspecţia Sanitară de Stat, iar Consiliul de Administraţie al colegiului se va întruni pentru a analiza situaţia acestora şi pentru a lua măsurile corespunzătoare.
"De astăzi (marţi - n.r.), cele două angajate au fost scoase din colectivitate, urmând să revină în momenul în care probele medicale atestă absenţa stafilococului, reomandarea medicului fiind de a urma tratament cu antibiotic", se menţionează în documentul citat.
Un număr de 160 de elevi de la Colegiul "Constantin Brătescu" au mâncat, miercuri, la cantina liceului, iar, după câteva ore, cinci dintre ei au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase din municipiu. De asemenea, a doua zi, alţi 39 de elevi au absentat având simptome de toxiinfecţie alimentară.
"Am stabilit că a fost un debut brusc al bolii, din 30 octombrie, la una - trei ore după servirea prânzului. Cei cinci copii, toţi din ciclul primar, s-au prezentat la Spitalul de Boli Inf