Unităţile de învăţământ superior oferă informaţii despre admitere, cazare şi taxe de şcolarizare.
Liceenii care vor să studieze în străinătate pot studia oferta educaţională a universităţilor din străinătate. Unităţile de învăţământ superior din afară au început să primească aplicaţii pentru admiterea în anul universitar 2014 – 2015.
Pentru unităţi de învăţământ superior din Danemarca şi Olanda, de exemplu, termenul limită recomandat pentru depunerea aplicaţiilor este 1 martie 2014. În cazul facultăţilor cu cea mai mare concurenţă din Olanda se aplică sistemul de admitere “Loteria”. Acest sistem se aplică pentru cursuri universitare de trei ani, în domenii cum ar fi Drept, Economie, Psihologie, Relaţii Internaţionale şi Marketing şi pentru cursuri universitare de patru ani în Managementul timpului liber şi Fizioterapie. Candidaţii pot aplica pentru domeniul de studiu dorit doar într-o singură universitate din Olanda. Introducerea principiului “Loteriei” a fost determinată de faptul că aceste domenii primesc foarte mulţi studenţi străini. Una dintre universităţile care folosesc acest sistem de admitere este Universitatea Groningen, din Olanda.
Pentru admiterea în universităţile din Danemarca, viitorii studenţi trebuie să treacă cu bine peste interviul motivaţional, care poate avea loc pe Skype sau în anumite birouri din România, la date stabilite anterior. Pentru universităţile din Franţa, dosarele de admitere se pot depune în luna februarie 2014.
Taxele de studiu pentru facultăţile din Olanda sunt de aproximativ 1.900 de euro pe an. În schimb, în Danemarca, învăţământul universitar este gratuit. La fel şi în Suedia, Norvegia, Finlanda şi Scoţia. În Franţa, taxele de şcolarizare variază între 200 şi 800 de euro anual, iar în Germania sunt de 1.200 de euro pe an.
Unităţile de învăţământ superior oferă informaţii despre admitere, cazare şi