De multe ori trecem cu vederea semnalele prin care organismul nostru ne transmite că este suprasolicitat, fără să ne dăm seama că ignorarea acestora poate naşte boli. Iată şapte motive pentru care te simţi mereu obosit.
Deshidratarea
Este recomandat să beţi circa opt pahare cu apă pe zi. Cantitatea este variabilă în funcţie de efortul despus zilnic, inclusiv când faceţi exerciţii fizice, dar şi de starea vrremii. În mod normal trebuie să urinaţi la fiecare trei ore, iar culoarea urinei trebuie să fie precum cea a limonadei (culoarea închisă indică deshidratarea).
Deficienţa de vitamina B12
Corpul are nevoie de de B12 pentru a crea globule roşii şi a menţine neuronii în parametri normali de funcţionare. Dacă vă simţiţi obosiţi, uitaţi mai repede şi sunteţi apatici, este posibil să aveţi nevoie de suplimente cu vitamina B12. Trebuie să vorbiţi cu medicul vostru pentru a stabili cantitatea necesară, dar este recomandat să alegeţi o formulă de tipul “methylcobalomin” în loc de “cyanocobalamin”.
Stresul
Stresul cronic este o boală a societăţii moderne şi ne împiedică să funcţionăm normal, indiferent de context. Când suntem stresaţi, nivelul de cortisol nu scade noaptea, cum ar fi normal, şi ne poate tulbura somnul. Nu putem controla mereu sursele stresului, dar ne putem controla reacţiile. Implicaţi-vă în activităţi relaxante, cum ar fi yoga şi alte practici care implică meditaţia.
Bolile de inimă ascunse
Potrivit unui studiu publicat în jurnalul Heart & Lung, jumătate dintre femeile care au suferit atacuri de cord spun că au avut probleme cu somnul şi s-au simţit foarte obosite în perioada premergătoare. Trebuie să mergeţi la medic dacă simţiţi că nu vă mai puteţi concentra, aveţi dureri în piept sau suferiţi de anxietate. Arterele blocate sau muşchii slabi ai inimii pot îngreuna circulaţia sângelui.
Deficie