La plăcinte, înainte! Un desert săţios, aromat şi sănătos, făcut ca în Ardeal. Plăcinta cu urdă şi mărar este alegerea ideală pentru sezonul rece. Teo de la ”Ziua Bună” ne explică pas cu pas ce trebuie făcut.
Reţeta are ”parafa” bunicilor, aşa că folosiţi-o cu toată încrederea.
Ingrediente pentru blat sau foile de plăcintă:
200 g unt la temperatura camerei
- 800 g faină
- 1 pliculeţ praf de copt
- 2 ouă
- o fiolă esenţă de vanilie
- 200-250 ml lapte
- un vârf de cuţit de sare
Ingrediente pentru umplutură:
1 kg urdă
- 6-7 linguri de zahăr
- 100 g griş
- 3 ouă + 1 ou pentru uns plăcinta
- 3 legături de mărar proaspăt
Vedeţi AICI cum se face delicioasa plăcintă cu urdă şi mărar şi nu rataţi emisiunea ”Ziua Bună”, difuzată de luni până joi, de la ora 17.00, la LOOK TV.