După ce procurorii DNA au arătat că Avicola Călăraşi a livrat pe piaţă carne care nu corespunde normelor de siguranţă alimentară, zeci de tone de carne de pui au fost retrase din magazine. Însă, o parte din marfă a ajuns deja în farfuriile consumatorilor. Sursa: EvZ
În magazinele din Suceava au ajuns peste 12,6 tone de carne de pui provenită de la Agricola Călăraşi, companie asupra căreia planează suspiciunea că a comercializat marfă contaminată cu Salmonella.O cantitate de 3,6 tone de carne de pui a fost sechestrată de autorităţi, până când se vor finaliza analizele de laborator privind siguranţa alimentară.
"În judeţ a intrat o cantitate de 16.289 kilograme de carne de pui de la Călăraşi, din care s-a comercializat 12.589 kilograme şi s-a consumat 23,2 kilograme, fiind sechestrată o cantitate de 3.677,3 kilograme", a declarat prefectul de Suceava, Florin Sinescu, pentru Mediafax.
În magazinele Selgros a fost adusă o cantitate de 16.061 de kilograme de carne de pui, din care s-a comercializat o cantitate de 12.589 kilograme şi a fost sechestrată o cantitate de 3.472 kilograme. La Carrefour au ajuns 108,5 kilograme care au fost sechestrate în totalitate, iar la cantina Colegiului din Gura Humorului a intrat o cantitate de 120 de kilograme din care 23,2 kilograme a fost consumată şi 96,8 kilograme a fost sechestrată.
Nu doar în Suceava au fost retrase de pe piaţă cantităţi importante de carne de pui provenind de la Avicola Călăraşi, ci şi din alte judeţe. Dintr-un supermarket din Cluj a fost retrasă o cantitate de patru tone de carne de pui, întrucât exista suspiciunea că aceasta este infestată cu Salmonella.
Săptămâna trecută, retailerul Selgros a anunţat că a retras din magazinele sale toate produsele livrate de Avicola Călăraşi, invocând aspectul şi calitatea necorespunzătoare a acestora, şi a decis sto