Când vine toamna, Festivalul Concurs Folk “Toamna Baladelor” are grijă să adune cei mai buni copii dintre cei buni la Palatul Naţional Copiilor din Capitală. De data aceasta, s-au înscris peste 150 de concurenţi din nouă judeţe ale ţării, o şansă oferită juriului ca să aibă de unde alege şi culege.
Nu se poate să fii puţin folkist, pentru că atunci când ai pus mâna pe chitară şi ai atins-o cu degetele tale, dar şi cu inima ta, de câteva ori, nu mai ai încotro şi devii artist. În acel moment ai ce dărui celor din jurul tău, crezi în cântecul tău, crezi în tine cu adevărat. Concursurile sunt o experienţă bună până la un punct, spunem acest lucru pentru că prezenţa într-un concurs nu este obligatorie, iar premiile obţinute nu înseamnă mare lucru, deşi te ajută să devii cunoscut. În momentul în care compui un cântec şi acesta ajunge la public, iar publicul rezonează e semn clar că eşti pe drumul cel bun. Nu premiul e important, ci mesajul tău.
A crescut incredibil valoarea copiilor înscrişi în concurs, deşi secţiunea Creaţie ar fi trebuit, spun membrii juriului, să fie mai bogată. Festivalul este organizat de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti , în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi Sportului, dar şi cu Centrul de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret al Primăriei Bucureşti. Doamna Elena Ştefan, inspector pe probleme de educaţie, a fost şi de data aceasta, dacă se poate spune astfel, garanţia că festivalul concurs decurge mai mult ca perfect. Organizarea de anul acesta a depăşit orice aşteptări. Pas cu pas, concurenţii au intrat în scenă, au dat tot ce au avut mai bun şi apoi şi-au susţinut colegii, ceea ce nu e puţin lucru. În alţi ani, colegialitatea, fair-play-ul parcă se pierduseră pe drum. Anul acesta însă bucuria de a participa a fost mai importantă. Cu siguranţă s-au le