Într-o dimineață târzie de vară, plimbându-mă prin piață, mi s-au oprit privirile pe o tarabă pe care erau etalați niște ardei grași. Mai degrabă niște mini-ardei. Prețul fiind atrăgător (1,50 Lei/kg), i-am luat pe toți 25 (cam 1,1 kg), cu gândul – evident – la ardei umpluți. Am mai luat și niște piept de pui, în ideea de a pregăti ceva mai ușor și mai puțin gras. Numai că după ce am scobit ardeii și am pregătit umplutura, am constatat că ori am prea puțină umplutură, ori prea mulți ardei. Și ca urmare, am improvizat cu ce-am mai găsit prin casă. Jumătate din ardei i-am umplut cu carne de pui. Pentru restul am încropit ad-hoc o umplutură pe bază de jambon (deci n-am scăpat de porc) și ciuperci. De fiert i-am fiert la grămadă, ceea ce n-a fost tocmai rău.
Dacă v-am captat atenția, puteți vedea în continuare cum am făcut și ce-a ieșit.
Într-o dimineață târzie de vară, plimbându-mă prin piață, mi s-au oprit privirile pe o tarabă pe care erau etalați niște ardei grași. Mai degrabă niște mini-ardei. Prețul fiind atrăgător (1,50 Lei/kg), i-am luat pe toți 25 (cam 1,1 kg), cu gândul – evident – la ardei umpluți. Am mai luat și niște piept de pui, în ideea de a pregăti ceva mai ușor și mai puțin gras. Numai că după ce am scobit ardeii și am pregătit umplutura, am constatat că ori am prea puțină umplutură, ori prea mulți ardei. Și ca urmare, am improvizat cu ce-am mai găsit prin casă. Jumătate din ardei i-am umplut cu carne de pui. Pentru restul am încropit ad-hoc o umplutură pe bază de jambon (deci n-am scăpat de porc) și ciuperci. De fiert i-am fiert la grămadă, ceea ce n-a fost tocmai rău.
Dacă v-am captat atenția, puteți vedea în continuare cum am făcut și ce-a ieșit.