Un proiect implementat de Asociaţia Comunelor din România a dat șansă celor fără un loc de muncă să învețe să dezvolte o afacere. Cursanților le-au fost oferite informaţii, consiliere şi consultanţă pentru a-şi deschide o afacere.
Căminul cultural din Săbăoani a fost, marţi, 6 noiembrie, gazda unui seminar final în proiectul privind formarea şi implicarea resurselor umane neocupate din zonele rurale, proiect implementat de Asociaţia Comunelor din România (ACoR), cofinanţat din Fondul Social European. La eveniment au participat Valeria Dascălu, primarul comunei Săbăoani, dar și secretar al AcoR, Georgeta Blaj, primarul comunei Boteşti, Iosif Șoican, primarul comunei Doleşti, alţi parteneri ai ACoR implicaţi în proiect şi localnici. “Am fost onoraţi să fim parteneri în acest proiect şi să găzduim biroul AcoR în cadrul proiectului. A fost un proiect binevenit pentru populaţia din Săbăoani şi sperăm că rezultatele se vor observa în viitorul nu prea îndepărtat”, a spus Valeria Dascălu, primarul comunei Săbăoani.
Intitulat “Stimularea ocupării active, a dezvoltării antreprenoriale şi a economiei non-agricole durabile prin formarea şi implicarea resurselor umane neocupate din zonele rurale”, proiectul a constat în acţiuni de formare şi de consiliere care să asiste forţa de muncă neocupată în crearea de noi întreprinderi. “Am beneficiat de ospitalitatea Primăriei Săbăoani, care, timp de un an şi jumătate, a găzduit biroul de informare al proiectului. Este un proiect foarte ambiţios. Am început prin a vedea care sunt nevoile oamenilor de la sate, drept pentru care, în anul 2011, am făcut un sudiu sociologic. Am acoperit 800 de gospodării, din 31 de judeţe ale ţării. Am dorit să dăm o şansă tinerilor. Am selectat peste 100 de persoane cu studii superioare, fără loc de muncă, ce locuiesc în mediul rural. Persoanele selectate au participat la cursuri prin intermed