„Educaţia 2020. Strategia sectorială de dezvoltare pentru anii 2014 – 2020” (Jurnal de Chișinău).
Analistul politic Nicolae Negru publică în „Ziarul Naţional” un comentariu intitulat „Revoluția kaput” în care justifică partidele aflate la guvernare pentru organizarea, duminică, a mitingului Pro-Europa şi explică de ce a participat personal la acest eveniment. Este europenește pentru orice partid, fie aflat în opoziție, fie la guvernare, să ceară sprijinul cetățenilor în momentele cruciale ale istoriei, crede autorul. Aşa a făcut nu demult Partidul Popular Conservator, aflat la guvernare în Spania, faţă în faţă cu un pericol eminent al pierderii unei părți din teritoriu.
Explicaţia jurnalistului pentru participarea sa la acţiunea de duminică este „războiul economic” declarat Moldovei de Federaţia Rusă, pentru a o face să renunţe la cursul european, dar şi faptul că una din consecințele zilei de 3 noiembrie e - aşa cum crede Negru – sfârşitul simbolic al „revoluției” comuniste.
Surprins de amploare mitingului se declară istoricul Igor Caşu în „Adevărul”. Unii au contestat metodele folosite pentru a mobiliza un număr atât de mare de oameni din toate colţurile republicii, scrie el şi continuă: să admitem că s-a apelat şi la strategii de mobilizare nu tocmai europeneşti. Dar atâţia oameni nu puteau fi aduşi la Chişinău cu forţa, prin mijloace coercitive, conchide Caşu.
Un alt articol amplu din „Adevărul”vorbeşte despre ce au însemnat pentru Moldova cei patru ani de Parteneriat Estic. Bani, încurajare, vizibilitate, implicarea oficialilor europeni în reglementarea conflictului transnistrean - scrie Virginia Dumitraş, autoarea articolului. Parafarea de la Vilnius şi eventual semnarea în 2014 a Acordului de Asociere vor schimba esenţial relaţia dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, sunt de părere experţi c