Ce ne mai place să vedem burtierele televizoarelor cum se înroşesc sau cum se îngălbenesc la un News Alert sau la un Breaking News! Ne întrebăm, imediat, „ce s-a mai întâmplat?” sau „pe cine au mai luat?” şi aşteptăm să ruleze detaliile de pe scroll, până intră vreo „jurnalizdă” cu mai multe detalii, în direct.
Apropo de „pe cine au mai luat?”, constat că procurorii şi poliţiştii au făcut un ţel din fluturarea pe la televizor a cătuşelor. Plimbă cu dubele oameni care, până mai ieri, păreau că nu pot fi atinşi. Probabil că tocmai de aceea trebuie plimbaţi cu duba şi în cătuşe că, în viziunea procurorului, nu ştii când inculpatul sau învinuitul fuge şi nu-l mai prinzi. Rămâne apoi, omul legii, ca poliţistul Robi, din serialul „Las Fierbinţi”, un arhetip al inteligenţei criminaliste. Nu se mai sinchiseşte nicio televiziune să mai pună întrebări după ce respectivul, care a fost plimbat cu duba, este eliberat şi nu mai este deranjat de procurori sau poliţişti. Nu mai apare nicio burtieră roşie sau galbenă şi nu mai avem parte de niciun live cu vreo duduiţă care să ne explice dacă omul chiar s-a făcut vinovat de ceva sau doar i-a fost arătat ce se poate întâmpla dacă mai iese din rând.
Cu această justiţie la televizor, procurorii controlaţi de unii sau de alţii ne mint că punctează în ceea ce priveşte Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV). Cum ar veni, încearcă să ne păcălească pe noi, cetăţenii, dar mai ales pe liderii europeni că instituţiile statului funcţionează şi chiar foarte bine. Vor să arate că, uite domnule, mai plimbăm cu duba şi peşti mai mari, nu doar găinari. Aşa au ajuns pe la diverse secţii şi parchete oameni precum Dinu Patriciu şi Puiu Popoviciu care, după o noapte la bulău, au aflat cu ce au greşit şi ce să nu mai facă.
Am ajuns să-mi fie scârbă de justiţia făcută la televizor şi de arestările în loturi, spe