Varza de toamnă nu le mai aduce agricultorilor profitul de altadată. După ce s-au mândrit cu recolta bună de anul acesta, fermierii se plâng că rămân cu marfa pe tarabe pentru că duc lipsă de cumpărători. Au scăzut prețul la 80 de bani pe kilogram, însă vânzările nu sunt nici măcar la un sfert faţă de anul trecut.
Pieţele din Iaşi au fost invadate de cultivatorii care vând varză de toamnă pentru pus la murat. Cei mai mulți vin de la Buzău și, de teamă că se vor întoarce acasă cu marfa nevândută, au lăsat cât au putut de mult la preț.
„Negociem, mai lăsăm, şi la 80 de bani am ajuns”, spune un comerciant.
„Înainte dădeai câte 2 tone, de exemplu anul trecut dădeam o tonă, două, la zi, acum nu se dă mai mult de 500-600 de kilograme la zi nu dai,” spune alt comerciant.
Cei mai câștigați sunt clienții: „Am cumpărat 20 de kilograme, preţul e convenabil, vara e bună,” e de părere un client.
Gospodinele care preferă să cumpere varza gata murată vor ajunge să plătească de două ori mai mult, adică 2 lei pe kilogram.
(Sursa: digi24.ro) Varza de toamnă nu le mai aduce agricultorilor profitul de altadată. După ce s-au mândrit cu recolta bună de anul acesta, fermierii se plâng că rămân cu marfa pe tarabe pentru că duc lipsă de cumpărători. Au scăzut prețul la 80 de bani pe kilogram, însă vânzările nu sunt nici măcar la un sfert faţă de anul trecut.
Pieţele din Iaşi au fost invadate de cultivatorii care vând varză de toamnă pentru pus la murat. Cei mai mulți vin de la Buzău și, de teamă că se vor întoarce acasă cu marfa nevândută, au lăsat cât au putut de mult la preț.
„Negociem, mai lăsăm, şi la 80 de bani am ajuns”, spune un comerciant.
„Înainte dădeai câte 2 tone, de exemplu anul trecut dădeam o tonă, două, la zi, acum nu se dă mai mult de 500-600 de kilograme la zi nu dai,” spune alt comerciant.
Cei mai câști