Această reţetă este extrem de populară în bucătăria orientală, fiind, totodată, şi deosebit de delicioasă. Pe blog-ul saffronanddates.blogspot.ae, Cerasela Badr El-Din explică, pas cu pas, cum trebuie preparată această gustare.
Ingrediente:
600g vinete coapte si scurse
1/2 cana tahina
zeama de la 2 lamai
4 catei de usturoi
sare
chimion macinat (optional)
boia de ardei iute
ulei de masline
patrunjel sau menta pentru ornat
Mod de preparare:
Se toaca vinetele, nu foarte marunt, si se amesteca cu zeama de lamaie, tahina si usturoi. Eu folosesc o lingura de lemn sau un tel pentru a le amesteca. Se potriveste de sare, iar pentru cei care doresc acum este momentul sa se adauge chimion (atentie cat puneti pentru ca are un gust foarte puternic).
Dupa ce toate sunt bine incorporate, se pun pe platoul de servire sau in farfurii individuale si se orneaza cu patrunjel sau menta tacate, ulei de masline si boia de ardei iute.
Citeşte mai multe reţete delicioase pe saffronanddates.blogspot.ae
Această reţetă este extrem de populară în bucătăria orientală, fiind, totodată, şi deosebit de delicioasă. Pe blog-ul saffronanddates.blogspot.ae, Cerasela Badr El-Din explică, pas cu pas, cum trebuie preparată această gustare.
Ingrediente:
600g vinete coapte si scurse
1/2 cana tahina
zeama de la 2 lamai
4 catei de usturoi
sare
chimion macinat (optional)
boia de ardei iute
ulei de masline
patrunjel sau menta pentru ornat
Mod de preparare:
Se toaca vinetele, nu foarte marunt, si se amesteca cu zeama de lamaie, tahina si usturoi. Eu folosesc o lingura de lemn sau un tel pe