Vitaminele din grupa B sunt sunt cele mai benefice pentru creier. Cu care să începem?
Vitamina B6 este solubilă în apăși este răspunzătoare pentru producerea serotoninei. Această substanțăeste un neurotransmițător care te relaxeazăși te binedispune, motiv pentru care este cunoscut sub numele de „hormon al fericirii“.
De asemenea, vitamina B6 acționeazăși asupra memoriei, prin faptul că ajută corpul să producă hemoglobină, care transportă oxigen în corp. Un nivel scăzut de vitamina B6 în organism te va face să te simți obosită, neatentăși chiar confuză, în cazul deficiențelor mai serioase.
Surse de vitamină B6 sunt: peștele, ficatul, usturoiul, pătrunjelul, conopida și fructele de pădure. În cazul în care iei suplimente, doza zilnică recomandată de vitamină B6 este de două până la 10 miligrame.
O altă super-vitamină din această grupă este B12, care reduce riscul micșorării volumului creierului odată cu trecerea anilor. În plus, aceasta ajută la producerea mielinei, care protejează fibrele nervoase de încărcătură electrică a creierului. Acesta este un aspect deosebit de important, deoarece multe probleme mentale apar din cauza „arderii“ neuronilor, care nu sunt protejați destul de mielină. Ca și în cazul vitaminei B6, s-a arătat că introducerea vitaminei B12 în dietă îmbunătățește și starea psihicăși capacitatea de concentrare. Surse de vitamine B12 sunt: vită, porc, miel, pește și pui. Din cauză că această vitamină se găsește în special în carne, vegetarienii suferă de obicei de o deficiență de B12, pe care nu trebuie să o neglijeze. Soluția este să opteze pentru suplimente alimentare, care se găsesc în farmacii.
Vitaminele din grupa B sunt sunt cele mai benefice pentru creier. Cu care să începem?
Vitamina B6 este solubilă în apăși este răspunzătoare pentru producerea serotoninei. Această substanțăeste un neurotransmițător ca