Virusul Salmonella a fost depistat în carnea de pui confiscată la Selgros Suceava. 12,6 tone au fos comercializate, iar 3,6 tone au fost sechestrate pentru analize. Carnea provenea de la Avicola Călăraşi.
O cantitate de 3.472 de kilograme de carne de pui congelată prevenind Avicola Călăraşi şi retrasă de la comercializare din Selgros Suceava va fi incinerată.
Conform unui comunicat al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, la analizele făcute asupra cărnii a fost confirmată „prezenţa Salmonellei netipizate, urmând ca tipizarea să fie făcută ulterior” de Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară Bucureşti.
Florin Sinescu, prefectul de Suceava, a dispus verificarea cantităţişpr de carne de pui de la Avicola Călăraşi au ajuns în judeţ, raportează Mediafax. Potrivit lui Sinescu, la Selgros au fost duse 16.061 de kilograme de carne de pui dintre care au fost comercializate 12.589 şi sechestrată o cantitate de 3.472 de kilograme. La Carrefour au ajuns 108,5 de kilograme care au fost sechestrate în totalite. La cantinta Colegiului din Gura Humorului au ajuns 120 de kilograme, fiind consumate 23,2 kilograme. Restul cantităţii a fost sechestrată.
Mai mult de 13.500 de kilograme de carne de pasăre au fost retrase în Bucureşti şi Braşov în urma verificărilor făcute la lanţul de supermarket-uri Selgros. În Cluj-Napoca a fost retrasă o cantita de patru tone de carne de pui. În Prahova a fost retrasă o cantitate de peste 2,3 tone de carne de pui congelată din trei loturi de la Avicola Călăraşi.
Virusul Salmonella a fost depistat în carnea de pui confiscată la Selgros Suceava. 12,6 tone au fos comercializate, iar 3,6 tone au fost sechestrate pentru analize. Carnea provenea de la Avicola Călăraşi.
O cantitate de 3.472 de kilograme de carne de pui congelată prevenind Avicola Călăraşi şi retrasă de la comerci