Scandalul carnii de pui se extinde pe zi ce trece. Vladimir Manastireanu, presedintele Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Animalelor (ANSVSA), a facut, miercuri, bilantul produselor din carne de pasare retrase de pe rafturi si a prezentat rezultatele probelor analizate.
Astfel, dintre cele 14 mostre de carne de pui suspectata ca ar fi infestata cu salmonella, doua au fost depistate pozitiv. Lantul de supermarketuri Selgros a retras carnea de pui primita de la Avicola Calarasi din mai multe magazine din tara, fiind retrase peste 55 de tone de produse de pasare din Bucuresti, Prahova, Suceava, Cluj si Brasov, dintre care 22 au fost deja distruse, a precizat Manastireanu, in cadrul unei conferinte de presa de la sediul ANSVSA. El a adaugat ca puiul, chiar si infestat, nu este periculos pentru oameni, pentru ca romanii obisnuiesc sa gateasca alimentele.
Primele analize confirma: Bacterii suspecte in carnea de pui din Selgros Ploiesti si Suceava (Video)
"Pentru a avea o opinie stiintifica, pe 2 noiembrie am convocat Consiliul Stiintific din cadrul Autoritatii, iar concluzia a fost ca nu sunt motive de ingrijorare in randul populatiei fata de siguranta alimentelor, pentru ca in Romania nu se consuma carne de pui cruda, iar temperaturile de peste 70 de grade distrug orice fel de salmonella.
In octombrie, cazurile de toxinfectie alimentara cu salmonella au fost in scadere fata luna septembrie si in scadere fata de luna octombrie a anului trecut", a mai explicat Manastireanu.
Acesta a mentionat ca si alte probe vor fi analizate, iar toate loturile in care rezultatele vor fi pozitive vor fi neutralizate indiferent de tipul de salmonella. El a adaugat ca infestarea nu s-a produs in fermele sau abatoarele Avicola Calarasi, ci in depozitele in care a fost tinuta carnea de pui, din cauza nerespect