În urma analizelor efectuate de DSVSA Prahova pe un lot de carne de pui provenind de la Avicola Călăraşi şi care a fost retrasă de la comercializare în judeţ, a fost descoperită o tulpină bacteriană. Autorităţile afirmă că deocamdată nu se poate spune cu exactitate dacă este vorba despre salmonella.
“Până la această dată, din lotul de 2.334 de kilograme de carne de pasăre congelată care a fost retras de la comercializare şi care este reţinut oficial la operatorul respectiv au fost recoltate trei probe de pui grill din trei loturi diferite pentru examen de laborator fizico-chimic şi microbiologic. Până la această dată, avem rezultatele fizico-chimice şi corespund toate cele trei probe analizate, iar din punct de vedere microbiologic un lot corespunde, iar la două loturi a fost izolată o tulpină bacteriană care va fi trimisă astăzi la laboratorul naţional de referinţă pentru identificare şi confirmare” a declarat, miercuri, şeful DSVSA Prahova, Mihai Terecoasă, potrivit Agerpres.
Terecoasă a precizat că respectiva carne de pui provine de la Avicola Călăraşi, dar şi că, deocamdată, nu se poate spune cu exactitate dacă este vorba despre salmonella, autorităţile aşteptând rezultatele analizelor care vor fi efectuate în laboratorul naţional de referinţă.
În urma analizelor efectuate de DSVSA Prahova pe un lot de carne de pui provenind de la Avicola Călăraşi şi care a fost retrasă de la comercializare în judeţ, a fost descoperită o tulpină bacteriană. Autorităţile afirmă că deocamdată nu se poate spune cu exactitate dacă este vorba despre salmonella.
“Până la această dată, din lotul de 2.334 de kilograme de carne de pasăre congelată care a fost retras de la comercializare şi care este reţinut oficial la operatorul respectiv au fost recoltate trei probe de pui grill din trei loturi diferite pentru examen de laborator fizico-chimic şi microbiologic. P