Liceeni și elevi ai școlilor postliceale din Focșani, dar și adulți din diverse categorii profesionale și de vârste diferite s-au întâlnit, zilele trecute, cu doctorul Eugen Ștefan, specialist în medicină complementară. Evenimentul a avut loc în cadrul unui proiect derulat de Direcția Județeană de Sport și Tineret în parteneriat cu Asociația „Potpourri” Focșani. Potrivit comunicatului trimis redacției noastre, cu prilejul acestei întâlniri, au fost abordate probleme de sănătate specifice acestei perioade a anului, medicul Eugen Ștefan oferind sfaturi utile și competente care să-i ajute pe participanți în menținerea unei stări de bine a organismului.
Discuţiile, care au durat mai bine de două ore, au fost interactive, cu întrebări şi răspunsuri, cu atmosferă degajată, non-formală. Tema discuţiei şi-a păstrat traiectoria stabilită, dar au fost şi multe alte întrebări care au lărgit sfera de interes, dar tot din zona medicinei complementare: importanţa alimentaţiei (ce, cât şi cum mâncăm), când este un produs privit ca medicament sau aliment, cum să ne menţinem sănătatea pielii, importanţa somnului (cât şi când să dormim sau să nu dormim), vestimentaţia adecvată, utilizarea ceaiurilor şi plantelor medicinale, a mierii de albine şi a altor produse apicole, a uleiurilor esenţiale, beneficiile apei şi moduri de utilizare, efectele şi folosirea antibioticelor şi multe alte informaţii care au derivat de la tema principală datorită participanţilor care doreau răspunsuri la probleme personale de sănătate.
Ea a precizat, de asemenea, că cea mai importantă concluzie ce s-a desprins în urma discuțiilor purtate, a fost aceea că ar fi bine ca sănătatea să se menţină, nu să se trateze, şi că ea trebuie abordată prin prisma celor trei dimensiuni: fizic, psihic şi social – viziune holistică care se regăseşte în special în centrul medicinei tradiţionale orient